calculatorul nu merge?

calculatorul este virusat?

nu vezi reteaua?

nu merge sa dai print?

Apeleaza la profesionisti !

Cablare Structurata

detaliile noastre.

office emailoffice@nethd.ro
webmaster emailwebmaster@nethd.ro
contact+40 723 541 939
suport it & supraveghere+40 723 541 939
suport web apps & design+40 726 311 529
Inapoi la servicii

Cablare Structurata.

Cablarea structurata reprezinta un set de standarde ce determina modalitatea de instalare a cablurilor ce intra in componenta retelelor de date sau voce din centre de date, birouri sau cladiri.


Aceste standarde determina modul de cablare in formatie 'stea', in care toate prizele de date sunt conectate la un patch panel central (montat, de obicei, intr-un rack de 19 toli), de unde poate fi determinat exact modul in care vor fi utilizate aceste conexiuni. Fiecare priza de retea poate fi legata (prin intermediul patch panel-ului) la un switch de retea (montat in acelasi rack) sau la un patch panel cu rol de bridge catre un sistem telefonic PBX, realizandu-se astfel conexiunea la un port de voce. Standardele internationale de cablare structurata sunt: ISO 11801, ANSI/TIA/EIA-568-A, ANSI/TIA/EIA 568-B si CENELEC 50173. Sistemul de cablare propus de UNS se bazeaza pe standardul ANSI/TIA/EIA 568-B deoarece defineste standardul de instalare sisteme de cablare pentru cladiri comerciale pentru a suporta atat retele de date, cat si voce si video. De asemenea, acest standard defineste criteriile tehnice si de performanta pentru cablare.


Avantajele unui sistem de cablare structurata:


Sistem de cablare retea voce-date independent de produsele unui vendor.

Costuri de administrare scazute.

Mentenanta simplificata a retelei de calculatoare.

Atasarea facila de noi utilizatori, echipamente.

Schimbarea pozitiei calculatoarelor nu necesita munca suplimentara.

Cablarea structurata este independenta de aplicatie si are un design flexibil si modular.

Reconfigurare si administrare facila a retelei de date/voce.

Folosirea aceluiasi tip de cablu, canal cablu pentru transfer voce, date, telefonie, sisteme de securitate si supraveghere video.

Sistemul de cablare structurata furnizeaza o platforma universala peste care se poate construi apoi orice sistem informational.

Inapoi la servicii